سرطان خون چیست؟ تشخیص و درمان سرطان خون با طب سنتی

سرطان خون چیست؟ تشخیص و درمان سرطان خون با طب سنتی

سرطان خون یا لوکمیا ( leukemia ) وقتی ایجاد می شود که به صورت غیر طبیعی تعداد زیادی سلول خونی در مغز استخوان ساخته میشوند. این سلول‌های سرطانی با سلول‌های طبیعی خون و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی‌کنند. درنتیجه، تولید گولبول‌های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌برند. سلول‌های سرطانی همچنین بر تولید سایر انواع گلبول های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می‌شود از جمله گویچه‌های قرمز خون که وظیفه اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن را دارند و پلاکتهای خونی که جلوگیری میکنند از لخته شدن خون، اثر می‌گذارند.

 

خون ما چهار ماده اصلی دارد :

1- گلبول قرمز که کارش اکسیژن رسانی به بافت های بدن است.

2- گلبول سفید که با عفونت ها مبارزه می کند.

3- پلاکت که خون را لخته می کند. (جلوگیری از رقیق شدن بیش از اندازه خون و خونریزی)

۴. مایع زرد رنگ و سبک پلاسما که کارش رساندن آب، مواد مغذی، نمک، پروتئین، و هورمون ها و آنزیم های مفید یه سرتاسر بدن است. پلاسما نوعی سلول خونی سفید که در مغز استخوان ما (محل تولید سلول بنیادی) تولید می شود.

 

برای تشخیص این بیماری پزشک برای فرد بیمار آزمایشخون و بیوپسی مغز استخوان تجویز می کند. با یک نمونه‌برداری کامل خون، می‌توان تعداد گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌ها را هم می توان تشخیص داد.

 

لوسمی : آزمایش شمارش کامل سلول های خونی (CBC) می تواند سطح غیرطبیعی گلبول های سفید در مقایسه با گلبول های قرمز و پلاکت ها را تشخیص دهد.

 

لنفوم : پزشک شما لازم است از بافت مورد نظر نمونه برداری کرده و آن را زیر میکروسکوپ بررسی کند.

 

اما در حال حاضر عامل اصلی بیماری سرطان و سرطان خون نامعلوم است. دانشمندان و پزشکان بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در این بیماری نقش دارند. اما ژنتیک هم باعث این بیماری می شود افرادی که در خانواده سابقه ی این بیماری را داشته اند بیشتر در خطر ابتلا به سرطان خون هستند. محققان در امریکا به این نتیجه رسیده اند که حشره کش‌های خانگی احتمال ابتلای کودکان به سرطان خون را افزایش می دهد.

 

لنفوئیدی یا لنفوبلاستی : این نوع لوکمی سلول‌های لنفاوی یا لنفوسیت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد که بافت‌های لنفاوی را می‌سازند.

 

لنفوم غیر هوچکین : نوع دیگری از سرطان خون است که منشا آن سیستم لنفاوی بدن است.

 

نشانه ها در سرطان غیر هوچکین تورم بدون درد گره های لنفاوی گردن ، کشاله ران و یا زیر بغل می باشد. الکل، شیرین کننده های مصنوعی، گوشت نیم پز، فلوراید و چای با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه است.

 

می‌لوئیدی یا مغز استخوانی: این نوع لوکمی سلول‌های مغز استخوانی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

 

ابتلا به لوسمی با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد. افردا 50سال به بالا باید بیشتر مراقب علایم هشدار دهنده این بیماری باشند.

4نوع سرطان خون که شایع هستند:

لوسمی حاد لنفوئیدی

لوسمی حاد میلوئیدی

لوسمی مزمن لنفوئیدی

لوسمی مزمن میلوئیدی

انواع دیگر هم هستند اما رواج کمتری دارند.

 

افرادی که مبتلا به سرطان خون میشوند گلبول های سفید بدنشان نمیتوانند به خوبی با عفونت مبارزه نمی کنند، ممکن است بیش از حد معمول بیمار شوند و نیز دوره های بیماریشان ، طولانی تر از حد نرمال باشد. ممکن است مرتباً تب داشته و در طول شب، عرق کنند. طب لرز و تنگی نفس کاهش وزن بیش از حد دشواری در ادرار کردن  علائم رایج در انواع سرطان خون است. شایعترین علامت سرطان استخوان درد شدید و طولانی، بخصوص در ناحیه پشت و دنده ها است. سلول های سرطانی، ماده ای را ترشح می کنند که روند طبیعی رشد و ترمیم استخوان ها را متوقف می سازد. پزشکان معتقداند سیگار کشیدن یکی از عامل های سرطان خون است.کم‌خونی که با رنگ پریدگی و سستی یا خستگی ، کبودی پوست، لثه‌های متورم و خونین و پدیدار شدن خون در ادرار یا مدفوع کودک از دیگر علامت این بیماری هستند.

 

 

سرطان خون چیست؟ تشخیص و درمان سرطان خون با طب سنتی | سالیکام

 

تاثیر دخانیات و مواد مخدر بر ابتلا به سرطان :

کشیدن سیگار و موادمخدر میتواند باعث از بین رفتن کروموزوم Y در سلول‌های خونی مردان شود؛ Y همان کروموزوم در آقایان است که در سلول‌های خونی خانم‌ها وجود ندارد. محققان می‌گويند از بين رفتن اين كروموزوم كاملا با گرفتن سرطان خون مرتبط است. کروموزوم Y یکی از دو کروموزوم تعیین‌کننده جنسیت در مردان است که شامل یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y است. زنان دارای دو کروموزوم X هستند.

اینکه چه مدت زمانی است که فرد سیگار را استعمال می کند ، به شدت بر روی احتمال ابتلا به سرطان تاثیر دارد. به طور مثال می توان گفت که استعمال سیگار به اندازه ی یک بسته در روز به مدت 20 سال خطرناک تر از استعمال سیگار به اندازه ی دو بسته به مدت 10 سال است.

هر چقدر تعداد روزهایی که بیشتر سیگار می کشید بیشتر باشد ، به نسبت خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد. بنابراین کاهش تعداد سیگار هایی که در روز استعمال میکنید ، می تواند قدم بسیار خوبی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان باشد. تحقیقات نشان می دهد که به ازای هر 15 سیگاری که فرد سیگاری می کشد ، یک تغییر در DNA فرد رخ می دهد که این امر می تواند یک سلول سرطانی را در بدن فرد ایجاد کند. بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان این است که مصرف سیگار را به طور کامل متوقف کنید.

یادمان باشد : (( یکی از علل مهم مبتلا شدن به سرطان خون استعمال دخانیات و مواد مخدر است. ))

 

سرطان خون چیست؟ تشخیص و درمان سرطان خون با طب سنتی | سالیکام

 

راه های درمان سرطان خون :

سرطان خون معمولا با کمک یک هماتولوژیست و انکولوژیست درمان می‌شود. تخصص این پزشکان در حیطه‌ی اختلالات و سرطان خون است. البته بستگی به نوع سرطان دارد. برای درمان سرطان از شیمی درمانی هم استفاده می شود. در شیمی درمانی با داروها برای کشتن سلول های سرطان خون استفاده می شود. راه دیگر پرتودرمانی است. در پرتودرمانی از تابش انرژی بالا برای آسیب رساندن به سلول‌های لوسمی و متوقف کردن رشد آنها استفاده می‌شود. تابش پرتو را می‌توان در منطقه‌ی خاصی از بدن یا سراسر آن اعمال کرد. راه دیگر درمان سرطان خون کاشت سلول‌های بنیادی می‌توان مغز استخوان آسیب‌دیده را با مغز استخوان سالم تعویض کرد؛ این مغز استخوان یا از بدن خودتان می‌آید یا از بدن فرد اهداکننده. راه دیگر درمان با ایمنی یا بیولوژیکی از داروهایی استفاده می‌شود که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند تا مجددا سازمان‌دهی شود و به سلول‌های سرطانی حمله کند.

هرچه سرطان خون زودتر تشخیص داده و سریع‌تر درمان شود، شانس بهبودی بیشتر خواهد بود.

 

درمان و پیشگیری از سرطان خون با طب سنتی :

رژیم غذایی درست و متناسب با وضعیت بیمار

ورزش

اصلاح تغذیه

داروهای طب سنتی بسیار اثرگذار

بیماران سرطان خون چه غذایی بخورند و چه غذایی نخورند

اجتناب از غذاهای نپخته

خوردن میوه طبیعی

از خوردن آب میوه خودداری کنید

خوردن روزانه عسل

استفاده کردن از زنجبیل

مصرف کردن شیر و ماست

دمنوش زنجبیل

نخوردن غذای سرخ کردنی

حجامت طحال

صبح ظهر شب یک قاشق غذاخوری شربت سه شیره ( انگور، توت، خرما ) بخورید یا به فرزندان خود بدهید، تا به کم خونی هم مبتلا نشوید.

 

و در آخر 15 بهمن برابر با 4 فوریه روز جهانی سرطان است، بیاید دعا کنیم روزی بدون سرطان را در این دنیای سبز ببینیم.

 

با یک مقاله دیگر از مقاله های  سالیکام در خدمت شما عزیزان بودیم و امیدواریم مطالب ما مثل همیشه برای شما عزیزان مفید بوده باشد، منتظر نظرات ، سوال ، انتقاد یا پیشنهاد شما عزیزان هستیم.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید