آنچه درباره بارداری و سلامت جنین باید بدانیم.

آنچه درباره بارداری و سلامت جنین باید بدانیم.

طب سنتی نقش ژرف و شگرفی در ارتقا سلامت جنین و افزایش سلامتی و شادابی مادران باردار دارد. اهمیت طب سنتی در بهبود سلامت جنین و مادران باردار، از روش های دانش ورزانه در طب مدرن، بارها اثبات شده است. لذا روش های درمانی متخصصان مجوز دار طب سنتی در بهبود سلامت جنین می تواند در برنامه غذایی و ورزشی مادر باردار قرار بگیرد.

در این گفتار سایت سالیکام دات کام، نکته های خوبی درباره توصیه های طب سنتی در دوران بارداری ارائه شده است. دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. با ما همراه باشید.

بارداری و سلامت جنین 1

طب سنتی، منادی بارداری سالم

بارداری سالم از دیدگاه طب سنتی، یعنی توجه به اصول ۶ گانه که هوا و فعالیت بدنی و خواب و بیداری و حبس  ودفع مواد از بدن ، غذا و بهداشت روانی. از دیدگاه طب سنتی، کیفیت و کمیت رژیم غذایی مادران باردار اهمیت بسیار دارد.

هضم آسان و راحت و استفاده از غذاهای کم حجم پر کالری، موردی است که بانوان باردار بایستی در زمان حاملگی به آن توجه کنند. بانوان باردار در زمان حاملگی نباید خودسرانه به دنبال تجوزهای اینترنتی طب سنتی باشند. همه اقدامات باید زیر نظر پزشک معالج باشد. رژیم غذایی نباید سنگین باشد. مخصوصا در زمان های منتهی به هفته زایمان. توصیه اکید طب سنتی به بانوی باردار به منظور بارداری آسان و تقویت سلامت جنین، مصرف متعادل میوه ها و سبزیجات است.

مصرف نان گندم و جو به بانوی باردار همواره توصیه می شود. مصرف غذای خیلی چرب و خیلی شیرین در دوران بارداری، بایستی از دستور کار خارج شده و از آشامیدنی های خیلی گرم نیز پرهیز شود. مصرف مواد خیلی سرد مثل ماست سرد و بستنی نیز توصیه طب سنتی به بانوی باردار نیست.

این که در برخی منابع غیر رسمی، توصیه شده که از مصرف برخی دارو های گیاهی یا سبزیجات در دوران بارداری پرهیز شود چون منجر به سقط جنین می شود و سلامتی جنین را تهدید می کند، صحیح نیست. مصرف هر داروی گیاهی چه نیاز به نسخه داشته باشد چه نداشته باشد، بایستی با تجویز و صلاحدید پزشک معالج باشد. چون وضعیت بدنی هر مادر باردار و سابقه بیماری ها و سبک زندگی وی با دیگران متفاوت است.

طبق نظر متخصصان طب سنتی، مادر باردار به منظور حفظ سلامت خود و جنین، نبایستی حجامت کند. رگ زدن منع شده است. دادن مسهلات در بارداری ممنوع بوده و از روغن مالی سر نیز باید اجتناب کرد. چرا که سبب بروز ترشحات پشت حلق می شود و سرفه های مکرر مادر را به دنبال دارد.

هم مادر باردار و هم دیگر شهروندان جامعه، بایستی در مصرف گیاهان دارویی، از مصرف خودسرانه پرهیز کرده و هر اقدام آن ها صرفا با تجویز پزشک معالج صورت بگیرد.

طب سنتی و مقاربت بارداری

نزدیکی و رابط جنسی مادر باردار ، در طول بارداری، منع نشده است. اما باید نکاتی را در نظر داشت. طب سنتی توصیه دارد که از مقاربت در هفته های اول بارداری و هفته های منتهی به زایمان پرهیز شود. چرا که مراقبت از جنین بسیار مهم است. البته اگر دخول کامل نباشد و به شکم مادر ضربه ای وارد نشود، سلامت جنین تهدید نمی شود.

طب سنتی نیز هم چون طب مدرن توصیه می کند که در زمانی که بارداری پرخطر است، مقاربت با احتیاط زیاد انجام شود.

Pregnancy and traditional medicine

13 توصیه مهم طب سنتی در دوران بارداری

  • معده به دلیل تغییرات هورمونی، ضعیف است. قدرت هضم کاهش می یابد. لذا از مصرف مواد غذایی پر حجم که بیش از ظرفیت هضم معده است، پرهیز کنید.
  • مصرف زیاد لبو به دلیل نیترات بالا، نباید در رژیم غذایی مادر باردار قرار بگیرد. اگر  چه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و رشد جنین و استحکام عضله و استخوان و رفع انسداد مجاری، توصیه می شود.
  • طب سنتی به مادر باردار توصیه می کند که مویز، سیب شیرین و گلابی و بادام و گردو ، در رژیم غذایی قرار بگیرد و همین رژیم را بعد از بارداری نیز در دستور کار خود و کودک قرار دهد.
  • انار یکی از بهترین میوه ها در نیمه دوم سال است که طب سنتی برای سلامت جنین، مصرف آن را به مادر باردار به خصوص مادران جوان توصیه می کند.
  • گوشت پرندگان کوچک مثل مرغ و کبک در دوران بارداری توصیه شده است.
  • مادر باردار بهتر است که غذاهای خود را به خوبی جویده و آهسته غذا بخورد.
  • مصرف ادویه های تند و تلخ در دوران بارداری توصیه نمی شد.
  • طبق توصیه طب سنتی، غذای لطیف و راحت الهضم باید در دستور کار باشد. شوربا از آن جمله است.
  • مصرف آب غیر پاستوریزه پنیر غیر پاستوریزه غذاهای دریایی خام گوشت خام هات داگ و گوشت‌های فرآوری شده تخم مرغ خام ماهی‌های دارای جیوه بالا جوانه‌های خام نوشیدنی‌های الکلی در دوران بارداری اکیدا ممنوع است.
  • راز داشتن نوزادی سالم و زیبا، رعایت سبک زندگی سبز و بی استرس و با تحرک کافی در زمان بارداری و دوران شیردهی است.
  • منابع غنی پروتئین ها و امگا 3، 4 مغز (پسته-بادام-فندوق و گردو) است. مصرف هفته ای یک بار این مغزها برای داشتن جنینی سالم توصیه می شود.
  • توصیه شده که 90 روز پیش از بارداری، بانوان از نخودآب، حلوای هویج، خورشت کدو و کرفس و خورشت خلال بادام استفاده کنند.
  • برای رفع تهوع در دوران بارداری، توصیه طب سنتی، مصرف نان و پنیر و بیسکوییت است. کاهش تعداد وعده  های غذایی نیز از دیگر توصیه های طب سنتی است.
  • نان سبوس دار برای سلامتی جنین و مادر باردار توصیه می شود.

مخاطب گرامی

اگر شما نیز سابقه استفاده از روش های درمانی و داروهای طب سنتی در دوران بارداری به منظور سلامتی جنین و مادر داشته‌اید و یا سوالی در این باره دارید، از طریق بخش نظرات در انتهای مقاله به اشتراک بگذارید.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید