8 درمان خانگی مشکلات گوارشی با طب سنتی

8 درمان خانگی مشکلات گوارشی با طب سنتی

مشکل معده و نفخ آن یکی از مشکلاتی است که معمولا بعضی افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار به آن دچار می‌شوند برای همین آشنایی با دستورات طب سنتی برای زمانی که امکان دسترسی به پزشک وجود ندارد، راهکاری عالی به حساب می آید. در ادامه با سالیکام همراه باشید.

استفاده از گیاهان دارویی برای مشکل نفخ معده

بسیاری از متخصصان طب سنتی برای درمان نفخ، پاکسازی بدن و پاکسازی کبد و در نهایت تمرکز بر دستگاه گوارش مصرف دارو‌های گیاهی را توصیه و تجویز می‌کنند.

به یاد داشته باشید هر یک از گیاهان دارویی خواص متفاوتی دارند، اما خاصیت مشترک همه آن‌ها ضدنفخ بودن آن ها است. البته در صورتی که بعد از صرف وعده‌های غذایی دچار نفخ یا سوزش معده می‌شوید، بهتر است با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا دلیل اصلی بروز این مشکل مشخص شود و راحت تر درمان شوید.

 

8 درمان خانگی مشکلات گوارشی با طب سنتی

 

 

استفاده از زیره

زیره از جمله ادویه‌هایی است که در بسیاری از غذاها استفاده می شود، به خصوص که در غذا‌های محلی کاربرد فراوانی دارد. به گفته متخصصان طب سنتی، زیره گیاهی ضدنفخ است، برای رفع سوء هاضمه نیز مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. البته جوشانده‌هایی که با زیره آماده می‌شوند در مقایسه با زیره‌ای که به مقدار کم به عنوان چاشنی در غذا‌ها استفاده می‌شود، خواص بیشتری دارند.

برای مثال زیره بهترین ادویه برای استفاده در غذا‌هایی است که حاوی حبوبات هستند؛ بنابراین هنگام طبخ آبگوشت و انواع آش می‌توانید از زیره در غذا استفاده کنید.

 

عرق نعنا در رفع مشکل معده

برخی از افراد بر این باورند که مصرف عرق نعنا بعد از غذا از مشکلات گوارشی پیشگیری می‌کند، و هضم غذا را راحت می‌کند و دل درد‌های ناشی را کاهش می‌دهد، اما یکی از مهم‌ترین خواص عرق نعنا رفع یبوست است و افراد باید این عرق گیاهی را با احتیاط مصرف کنند.

 

8 درمان خانگی مشکلات گوارشی با طب سنتی

 

البته عرق نعنا مصارف زیادی دارد. در هنگام خرید عرق نعنا شکل ظاهری آن باید شفاف باشد و عطر آن از بطری دربسته آن تا حدودی استشمام شود. در این بین می‌توانید برای پیشگیری از بروز نفخ و دل درد، به ویژه پس از مصرف غذا‌های دارای حبوبات، نوشیدن دمنوش نعنا را یک ساعت بعد از صرف غذا امتحان کنید.

برای تهیه این دم نوش کافی است مقداری برگ نعنای تازه را در قوری چینی بریزید و به آن آب جوش اضافه کنید تا حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد!

 

 

 

بابونه برای پاک سازی معده

بابونه از جمله گیاهانی است که برای پاکسازی معده و رفع یبوست مناسب است، طوری که با نوشیدن روزانه یک فنجان دم کرده بابونه به مدت یک تا دو ماه مشکل یبوست به کلی رفع می‌شود. برای تهیه این چای گیاهی باید یک قاشق چایخوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد سرو نمایید.

اگر شما به بابونه حساسیت دارید باید در مصرف این دمنوش احتیاط کنید و در صورت امکان سراغ درمان‌های جایگزین بروید. به همین دلیل افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند و به هر دلیلی نمی‌توانند چای بابونه مصرف کنند باید با مصرف دم نوش های جایگزین تحت درمان قرار بگیرند که روش تهیه آسانی دارد.

 

8 درمان خانگی مشکلات گوارشی با طب سنتی

 

درمان گیاهی سوزش معده

بسیاری از افرادی که مشکل سوزش معده و به اصطلاح ریفلاکس معده را مخصوصا بعد از مصرف غذا تجربه کرده اند کم نیستند. البته اگر این مشکل همیشگی شما هم هست باید به یک متخصص مراجعه کنید و مشاوره پزشکی بگیرید، اما در صورتی که هر چند وقت یکبار دچار این عارضه می‌شوید می‌توانید سراغ معجون جادویی شیرین بیان بروید و از این معجون عالی بهره ببرید.

کافی است دو لیوان آب را داخل ظرف مناسب تهیه چای (قوری فلزی) ریخته و روی شعله گاز قرار بدهید و بعد از به جوش آمدن آن در حدود یک و نیم قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان رنده شده و یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه خرد شده و چند دانه هل سبز داخل آن بریزید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد.

بعد از آن قوری را از روی حرارت بردارید و یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده به مخلوط اضافه کنید. حالا باید روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید چای ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد از صاف کردن آماده سرو است و می توانید با عسل میل کنید.

 

رفع ترش کردن معده با چای پونه

بسیاری از افراد که دچار مشکلات گوارشی هستند پس از صرف غذا دچار معده درد می‌شوند و به اصطلاح ترش می‌کنند. اسید معده اکثر مواقع غیر قابل تحمل است و حتی گاهی دارو هم آنقدر که باید تاثیرگذار نیست. اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید بهتر است چای پونه را مصرف کنید.

برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چایخوری پونه را با یک قاشق چایخوری بابونه خشک مخلوط کرده و داخل یک لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید که دم بکشد و بعد از صاف کردن آن را میل کنید. مصرف روزانه یک لیوان چای پونه (نصف لیوان پس از ناهار و نصف لیوان پس از شام) مشکل ترش کردن معده تان را تا حد زیادی حل می‌کند.

 

یبوست؟ روغن ، نمک و آب داغ بنوشید

یک نوشیدنی با روغن، نمک و آب ‌گرم بنوشید: روغن به روان کردن و چرب کردن درون معده کمک می کند و نمک باکتری های بد را از بین می برد. کره آب کرده حاوی اسید بوتیرات، یک اسید چرب با اثرات ضد التهابی است که می تواند به هضم غذا در معده کمک کند. پیشنهاد می شود که دو ساعت بعد از صرف شام یک موز رسیده و سپس یک لیوان شیر گرم مصرف کنید.

همینطور مصرف یک قاشق سوپ خوری روغن کرچک که به عنوان محرک شناخته شده است، هنگام استراحت در شب می تواند منجر به رفع یبوست شود. با این حال، کسانی که حامله هستند باید از مصرف روغن کرچک خودداری کنند و برای مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنند.

اگر می خواهید از روغن کرچک برای کودکان زیر ۱۲ سال یا افراد بالای ۶۰ سال به صورت طولانی مدت استفاده کنید، با یک متخصص مشورت کنید.

 

نفخ؟ آب گرم و دانه های رازیانه یا زنجبیل را امتحان کنید

معجون خانگی برای رفع مشکلات گوارشی

اساسا هر چیزی که با آب گرم آماده می ‌شود می‌ تواند به نفخ کمک کند. مثلا دانه‌ های رازیانه را با یک لیوان آب‌ گرم توصیه می کنیم. اما شما می‌ توانید زنجبیل با یک قطره عسل را هم جایگزین کنید.

اگر نمیخواهید که نوشیدنی داغ مصرف کنید، بهترین کار برای کمک به روند هضم و کاهش نفخ، پس از صرف غذا، دانه های رازیانه را بجوید. اگر چای زیاد می خورید، برای کمک به نفخ چای نعناع می تواند گزینه خوبی باشد.

 

 

رفلاکس معده و درمان آن با دانه های رازیانه ، ریحان و سایر ادویه ها

رازیانه، برگ های ریحان پهن، یا یک ادویه مانند میخک را در دهان خود بگذارید و به آرامی بجوید، متخصصان می گویند هر چیزی که بزاق دهان را افزایش دهد، به متعادل کردن اسیدیته معده کمک می ‌کند.

اکثر نوشیدنی های تازه درست شده مانند آب نارگیل با تکه های نارگیل یا باترمیلک که نوعی فرآورده لبنی مایع است را توصیه می کنند و طب آزورودا باترمیلک معده را تسکین می دهد، به هضم غذا کمک می کند و سوزش و درد معده که باعث برگشت اسید معده می شود را به شدت کاهش می دهد.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید